Doodles eller krussedulletegning

Når du vil tegne doodles, så er det vigtigt at du ikke bruger hjernen.
Jeg ved det lyder en smule kryptisk. Men i virkeligheden, så er det jo det, som det hele går ud på. At lade være med at tænke. F.eks. at tænke »nu vil jeg tegne en elefant«.
Nej, lad i stedet tankerne flyve, og lad pennen og hånden klare det hele. For hvis du begynder at tænke, så kan du også tegne »forkert«. Og når man doodler, så er der ikke noget der hedder »forkert«. Tvært imod. Doodles betyder jo krusseduller. Og det er netop det du skal tegne.

Når jeg tegner doodles, så har jeg kun to ting, som jeg bestemmer i forvejen. Det er motivet. Hvis du kigger mine doodles, så ser du at der næsten altid er et motiv i tegningerne, og så doodler jeg udenom det.
Jeg nævnte to ting. Hvis du kigger godt på alle mine doodles, så er der et bestemt element, som altid går igen i mine doodles. Du kan kalde det en signatur. På den måde kan man altid se, at det er mig der har tegnet doodlen.

Ikke fordi jeg tror det betyder noget. Men det er da altid sjovt at kunne se, hvis man en dag glemmer, at det er en tegning jeg har lavet, at det rent faktisk er stor sandsynlighed for at det er korrekt, at det er en af mine.

Som sagt, så læg tankerne væk, og start med at doodle. Jeg lover dig. Det er voldsomt afslappende. Hvis jeg er lidt træt, så bliver jeg døsig, og kan næsten falde i søvn. Så stopper jeg naturligvis tegneprocessen og tager en lur. Men ellers kan man sidde i timevis og tegne. For pludseligt at »vågne op« til virkeligheden, og opdage at man har tegnet i over 3 timer. Selv om man synes det føles som om man næsten lige er startet.

Det er det doodling kan. Få folk til at slappe af. Så for mig er det at tegne/doodle lige så meget et afstressnings værktøj, som det er en kreativ proces. Og jeg kan på det kraftigste anbefale at starte.
Og skulle du have brug for at få lidt inspiration til mønstre, kan du jo starte her.

Jeg vil ønske dig god fornøjelse med doodlingen. Og håber du kan få lige så mange timer til at gå med dette fornøjelige tidsfordriv, som jeg har haft.